Előfizetői tartalom

A korábban vártnál is gyengébb éve lesz Magyarországnak 2023-ban? - Itt az EBRD-jelentés, mutatjuk hazánk kilátásait

MTI
Az ukrajnai háború ellenére az idén a korábban vártnál gyorsabb, jövőre azonban az eddig valószínűsítettnél számottevően lassabb gazdasági növekedés várható az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) tevékenységi területén - áll a pénzintézet szerdán Londonban bemutatott, felülvizsgált térségi előrejelzésében. Az EBRD kiemelte: a működési területéhez tartozó gazdaságokban a tizenkét havi infláció júliusban átlagosan 16,5 százalék volt; ez 1998 óta nem mért ütem. A bank a magyar gazdaságban az idén 5 százalékos, jövőre 1,5 százalékos GDP-növekedéssel számol, tehát a 2023-ra szóló magyar GDP-növekedési előrejelzését 2 százalékponttal visszavette.

A közép- és kelet-európai gazdaságok, valamint az egykori szovjet térség átalakulásának támogatására 1991-ben életre hívott londoni pénzintézet 34 oldalas őszi prognóziscsomagja szerint a teljes EBRD-térségben az idén 2,3 százalékos, jövőre 3 százalékos átlagos gazdasági növekedés várható a tavaly elért 6,8 százalékos bővülés után. Az EBRD a májusban kiadott...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái