Előfizetői tartalom

Váratlan fordulat: A CIA már nyáron figyelmeztetett az Északi Áramlat elleni szabotázsakcióra

Portfolio
Kedden, szinte egyszerre több szivárgás is történt a Balti-tengeren keresztül vezető gázvezetékeken, ami Oroszországból Németországba szállítja az orosz gázt. Sokan szerint szándékos szabotázsról van szó. Egy most napvilágot látott jelentés szerint az amerikai hírszerzés már hetekkel ezelőtt jelezte egy ilyen forgatókönyv megvalósulását - írta meg a Reuters.

A Der Spiegel információi szerint a német kormányt már hetekkel ezelőtt figyelmeztette az amerikai hírszerzés, hogy támadás várható a Balti-tengeri gázvezetékek ellen. A hírmagazin több, az ügyet ismerő személyre hivatkozva arról számol be, hogy a német kormány vezetői nyáron kapták a figyelmeztetést a CIA-tól. A német biztonsági körök szerint is sok minden szól...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés