Előfizetői tartalom

Az ukrajnai veszteségek miatt egy kiemelten fontos területet is meggyengített Oroszország

Portfolio
A Moszkva által múlt héten bejelentett részleges mozgósítás jól mutatja azt, hogy Oroszország az elégségesnél jelentősen kisebb létszámú haderővel kísérelte meg Ukrajna lerohanását. A Foreign Policy-nek nyilatkozó nyugati katonai szakértők szerint a Kreml a siker érdekében még arra is hajlandó volt, hogy a NATO-val határos területekről csoportosítson át csapatokat.

Oroszország - a kalinyingrádi exklávét nem számolva - mindössze két NATO tagállammal, Észtországgal és Lettországgal határos szárazföldön, a rendelkezésre álló információk alapján azonban úgy tűnik, hogy az itt állomásozó 30 ezer katona döntő többségét Ukrajnába vezényelték át azért, hogy pótolni tudják a háborús veszteségeiket. A szakértők szerint a Balti-tenger...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés