Előfizetői tartalom

Tovább durvul a diktatúra: újabb 3 évre ítélték a béke Nobel-díjas volt vezetőt

MTI
A mianmari katonai diktatúra bírósága csütörtökön újabb büntetőügyben találta bűnösnek és 3 éves börtönbüntetéssel sújtotta Aung Szan Szú Kjí volt vezetőt szolgálati titoktartási törvény megsértése címén. Tanácsadóját, Sean Turnell ausztrál közgazdászt szintén három év börtönre ítélték – közölte a sajtóval egy neve elhallgatását kérő jogi tisztségviselő.

Szú Kjí kabinetjének három tagját is bűnösnek találták, akik szintén három év börtönbüntetést kaptak. Turnell és Szú Kjí is tagadta az ügyben felhozott vádakat, amikor augusztusban tanúvallomást tett. Turnell, a sydneyi Macquarie Egyetem közgazdászprofesszora, Szú Kjí tanácsadója volt, és a katonaság 2021-es puccsát követően vették őrizetbe.  A férfit öt nappal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés