Előfizetői tartalom

Háborús hírek: orosz fogságba kerülhetett a zaporizzsjai atomerőmű vezére

MTI
Orosz járőrök őrizetbe vették az orosz ellenőrzés alatt álló zaporizzsjai ukrán atomerőmű vezérigazgatóját, Ihor Murasovot - jelentette be az ukrán állami atomenergiaipari vállalat, az Enerhoatom vezetője, Petro Kotyin szombaton. Kupjanszknál orosz tüzérségi támadás ért egy konvojt, amelyben a térségből menekülők utaztak, és a támadásban húsz civil meghalt. Az ukrán erők teljesen bekerítették a stratégiai helyen fekvő Liman várost, és a bekerített övezetben rekedt több ezer orosz katona is.

 Murasov péntek délután autóval Enerhodarba tartott az atomerőműből, de a járőrök feltartóztatták és bekötött szemmel magukkal vitték - írta Kotyin a Telegram közösségi oldalon. További sorsáról egyelőre nincs információ. Kotyin jelezte, hogy az ügyről értesítette Rafael Grossit, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) főigazgatóját. Azt is kérte tőle, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés