Előfizetői tartalom

Aggódik a NATO - "Eltűnt" az oroszok rettegett szupertengeralattjárója

Portfolio
A NATO hírszerzési jelentése szerint "eltűnt" fehér-tengeri állomáshelyéről a K329 Belgorod névre hallgató orosz atomtengeralattjáró. A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint a NATO teljes erővel próbálja felkutatni az orosz szuperfegyvert, mely szerintük a Jeges-tengerre hajózott azért, hogy letesztelhesse a rendkívül veszélyesnek tartott Poseidon torpedókat.

A Belgorodot gyakran emlegetik az „ítéletnap fegyvereként”, mivel az általa hordozott hat darab Poseidon nukleáris torpedó a Kreml állításai szerint leírhatatlan károkat tud okozni: a fegyver elméletileg 10 ezer kilométert is képes megtenni, majd a partvonalhoz aránylag közel felrobbantva sugárszennyezett cunamit zúdít a tengerparti nagyvárosokra. A NATO valószínűtlennek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés