Előfizetői tartalom

Olyan fegyvert készített Ukrajnának Törökország, amire biztos kevesen számítottak

Portfolio
Az orosz-ukrán háború kitörése óta számos ország küldött már különféle fegyvereket az ukrán csapatoknak, ezek azonban főleg szárazföldi járművek és tüzérségi eszközök voltak. Isztambulban azonban vasárnap egy olyan eszköz került átadásra, melyből az orosz támadás óta még nem kapott Kijev: egy vadonat új, Ada-osztályú korvett, a Hetman Ivan Mazepa.

A Törökország által fejlesztett, és megépített korvett az előzetes tervek szerint több feladat ellátására is alkalmas lesz, a felderítéstől a légvédelemig, és a tengeralattjárók elhárításáig. Az Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter által közzétett videó alapján a hajó még nem készült el teljesen: hiányzik róla a fegyverzet, és az elektronikai rendszerek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés