Előfizetői tartalom

Pedagógus-tüntetés: lezárták a Margit hidat a tüntetők

Portfolio
Október 5-én reggel országszerte több iskola előtt demonstráltak szülők, tanárok, diákok, több helyen élőlánc és tüntetés kezdődött a magyar oktatás megváltoztatásáért, a közoktatás problémái ellen. A tanárok többek között magasabb béreket és a munkaterhelés csökkentését követelik. Budapesten kora délután diákok indultak el az Egyetem térről a Margit hídhoz, a hidat délután 5 órától nagyjából fél hétig lezárták a tiltakozók, majd a Kossuth térhez vonult az időközben több ezer fősre duzzadt tömeg, ahol tüntetés zajlott, majd szolidaritási koncertek kezdődtek.

Tüntetést hirdetett a Tanítanék Mozgalom szerda este 7 órára a Kossuth térre, a Grund ifjúsági szervezet pedig hídfoglalást jelentett be a tüntetést megelőzően, délután 5 órától a Margit hídra. A Tanítanék Mozgalom által szervezett tüntetés célja, hogy „a pedagógusok, a diákok, a szülők - az egész társadalom - együtt álljanak ki az oktatás és az oktatási dolgozók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés