Előfizetői tartalom

Pedagógus-tüntetés: lezárták a Margit hidat a tüntetők

Portfolio
Október 5-én reggel országszerte több iskola előtt demonstráltak szülők, tanárok, diákok, több helyen élőlánc és tüntetés kezdődött a magyar oktatás megváltoztatásáért, a közoktatás problémái ellen. A tanárok többek között magasabb béreket és a munkaterhelés csökkentését követelik. Budapesten kora délután diákok indultak el az Egyetem térről a Margit hídhoz, a hidat délután 5 órától nagyjából fél hétig lezárták a tiltakozók, majd a Kossuth térhez vonult az időközben több ezer fősre duzzadt tömeg, ahol tüntetés zajlott, majd szolidaritási koncertek kezdődtek.

Tüntetést hirdetett a Tanítanék Mozgalom szerda este 7 órára a Kossuth térre, a Grund ifjúsági szervezet pedig hídfoglalást jelentett be a tüntetést megelőzően, délután 5 órától a Margit hídra. A Tanítanék Mozgalom által szervezett tüntetés célja, hogy „a pedagógusok, a diákok, a szülők - az egész társadalom - együtt álljanak ki az oktatás és az oktatási dolgozók...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái