Előfizetői tartalom

Hírszerzési jelentés: súlyos dilemma előtt áll az orosz katonai vezérkar

Portfolio
Egyre közelebb kerülnek az ukránok a Herszon térségében található, stratégiai fontosságú Nova Kahovka településhez. Az orosz vezérkarnak hamarosan el kell döntenie, hogy feladják-e a települést, hogy védvonalakat alakítsanak ki a Dnyeper túloldalán, vagy politikai nyomásra jelentős erőforrásokat csoportosítanak át a térség védelmére – írja napi jelentésében a brit védelmi minisztérium.

A mai hírszerzési jelentés elsősorban a Herszon körüli harcokkal foglalkozik: Az ukrán fegyveres erők folyamatosan szerzik a területeket a Dnyeper mentén, de egyelőre nem érték el az oroszok elsődleges védvonalait. Az orosz haderő eddig érdemi harcok nélkül visszavonult az ukrán támadás elől. Ez a taktika viszont nem tartható fenn örökké, hiszen egyre közelebb kerül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés