Előfizetői tartalom

Nemrég hirdetett új biztonsági stratégiát az elnök, most 18 embert öltek meg fegyveres támadók egy mexikói városházán

MTI
Fegyveres támadók öltek meg 18 embert a dél-mexikói Guerrero államban szerdán egy városházán, a polgármester is meghalt - közölte a helyi hatóság. A támadók San Miguel Totolapan városában  megsebesítettek további két embert - mondta el helyi idő szerint szerda késő este Sandra Luz Valdovinos főügyész a Milenio tévécsatornán. A köztisztviselők elleni támadások nem ritkák Mexikóban, a szerdai gyilkosságok olyan időszakban történtek, amikor Andrés Manuel López Obrador elnök biztonsági stratégiája viták kereszttüzébe került: az országban gyakori erőszakos bűncselekmények megfékezésére az elnök a rendőrség helyett óriási felelősséget helyezett a hadseregre.

A halottak között van Conrado Mendoza polgármester és édesapja, a város egyik korábbi vezetője - tette hozzá. A helyszínen készült fotókon láthatók a lövedékek nyomai a városházán. Szerda este a szomszédos Morelos állam Cuernavaca városában is lelőttek egy törvényhozót. Noha a köztisztviselők elleni támadások nem ritkák Mexikóban, a szerdai gyilkosságok olyan időszakban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés