Előfizetői tartalom

Reuters: az amerikaiak háromnegyede támogatja az ukrajnai fegyverszállítmányokat, de félnek az atomháborútól

Portfolio
A Reuters és az Ipsos közös közvéleménykutatásban kérdezte meg az amerikai lakosságot arról, hogy mi a véleményük az Egyesült Államok Ukrajna-politikájáról, valamint a nukleáris eszkalációról való félelemtől. A mérés eredményéből az olvasható ki, hogy bár az amerikaiak tartanak az atomháború lehetőségétől, többségében támogatják azt, hogy Washington fegyvereket szállítson Kijevnek.

A Reuters mérésében 1005 fő vett részt, a válaszadók 73%-a pedig egyetértett azzal, hogy az Egyesült Államok támogatást nyújtson Ukrajnának, függetlenül a Kreml atomfegyverekre vonatkozó fenyegetésétől. Az előzetes elvárások szerint a pártpreferencia erősen megmutatkozott a válaszadók körében: míg a demokraták 81%-a támogatta Joe Biden Ukrajna-politikáját, addig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés