Előfizetői tartalom

Elbukott az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca kísérlete: a koronavírus elleni oltást tették volna fájdalommentessé

Portfolio
Kudarcba fulladt az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca azon kísérlete, amelynek keretében a közösen kifejlesztett Covid-19 oltásuk orrspray változatát akarták létrehozni. Az embereken végzett első tesztek nem hozták meg a kívánt eredményt, a hatóanyag nem alakította ki a kívánt védelmet a koronavírussal szemben – írja a Reuters.

A légúti nyálkahártyán csak a résztvevők kis csoportjánál mutatkozott antitestválasz a klinikai tesztelés három fázisának első szakaszában zajló kísérletben - közölte az Oxfordi Egyetem kedden kiadott közleményében. Ráadásul a vérben mért immunválasz gyengébb volt, mint a hagyományos módon karba adott oltásnál. Az orrspray nem teljesített olyan jól ebben a vizsgálatban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés