Előfizetői tartalom

Kiszivárgott: fontos pillanatban hagyták cserben Joe Bident stratégiai szövetségesei, zsarolást emlegetnek

Portfolio
Joe Biden arra kérte az Egyesült Államok számára stratégiai szövetséges Szaúd-Arábiát, hogy halasszák el a tervezett olajkitermelés-csökkentési megállapodást egy hónappal, annak érdekében, hogy az az amerikai időközi választások utánra essen, de a királyság nem volt hajlandó eleget tenni a kérésnek – írja az AP a szaúdi külügyminisztérium közlésére hivatkozva.

November 8-án időközi választások lesznek az Egyesült Államokban: a jelenlegi elnököt adó Demokrata Párt azért küzd majd, hogy megtartsa szűk többségét a Kongresszus két kamarájában. Szaúd-Arábia részvételével úgy döntött nemrég az OPEC+ olajkartell, hogy jelentősen csökkentik az olajkitermelést, ezzel tovább növelve világszerte az olajárakat, nagyban hozzájárulva...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés