Előfizetői tartalom

Összeomolhat az iráni atomalku az EU hétfői szankciói után – Tagadja Teherán a fegyverszállításokat az oroszok felé

MTI
Kemény válaszlépéseket helyezett kilátásba az iráni külügyminiszter arra az esetre, ha az Európai Unió hétfőn valóban szankciókról döntene Iránnal szemben az ottani békés tüntetések kezelése miatt – derült ki az iráni külügyi tárca oldalán szombaton felkerült összefoglaló szerint. A diplomáciai kapcsolatok megszakítása és Irán uniós nagykövetének kiutasítása is szóba került, amely lépések a 2015-ös atomalku végét jelentenék. Emellett Irán cáfolta, hogy a meglévő katonai együttműködés keretében fegyvereket szállítana Oroszországnak, hogy azokat az ukrán fronton bevethessék, pedig számos iráni drónt lelőttek, illetve szétszereltek már az ukrán katonák.

"A zavargásoknak, gyújtogatásoknak és terrorcselekményeknek semmi közük a békés tüntetésekhez" - hangsúlyozta Hoszein Amirabdollahián abban a telefonbeszélgetésben, amelyet Josep Borrellel, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselőjével folytatott. A teheráni külügyminisztérium honlapján szombaton közzétett összefoglaló szerint az iráni diplomácia vezetője...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés