Előfizetői tartalom

Számháború: tényleg a saját inváziójuk elől menekülnek az oroszok?

Vlagyimir Putyin elnök szeptember 21-én részleges mozgósítást rendelt el Oroszországban. A híradások szerint ennek hatására az elmúlt hetekben több százezer harcképes orosz férfi döntött úgy, hogy elhagyja az országot, mielőtt behívólevelet kap. A szárnyra kapott híresztelések egy elég széles skálára, 250 és 700 ezer fő közé helyezték a távozó oroszok létszámát, de vajon melyik áll közelebb az igazsághoz?

Ahogy érkeztek az első számadatok az orosz határátkelőkről, szinte azonnal számháború robbant ki a menekültek létszámával kapcsolatosan, a nyugati orosz híradások 700 ezer emberről beszélnek, a Kreml nem mond pontos számokat, csak annyit, ettől jóval kevesebb. Pontos adatokat nehéz megállapítani, de a médiatudósításokból és az Oroszországgal szomszédos államok által...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés