Előfizetői tartalom

Az Egyesült Államok szerint Irán megsértette az ENSZ határozatát azzal, hogy drónokat szállított Oroszországnak

Portfolio
Az Egyesült Államok egyetért a brit és a francia nyilatkozatokkal, miszerint az iráni drónok szállítása Oroszországnak sérti az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatát, amely jóváhagyta Irán és hat másik ország között 2015-ben létrejött nukleáris megállapodást - írja a Reuters Vedant Patelt, az amerikai külügyminisztérium szóvivőjét idézve hétfőn.

Ukrajna az elmúlt hetekben több orosz támadásról számolt be, amelyek során iráni gyártmányú Shahed-136 típusú drónokat használtak. Irán azonban tagadja, hogy a drónokat Oroszországnak szállítaná. Az amerikai külügyminisztérium szerint hétfőn iráni drónokat használtak a Kijev elleni reggeli csúcsforgalomban végrehajtott támadásban - közölte egy tisztviselő. Karinne...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés