Előfizetői tartalom

Félreérthető tweetet írt Elon Musk, mindenki találgatja, mire gondolt

Portfolio
Ahogyan arról beszámoltunk, Elon Musk pénteken kijelentette, milliárdos bevételei ellenére a SpaceX nem tudja korlátlanul finanszírozni Starlink műholdjainak szolgáltatást Ukrajnában. A vállalat felkérte a Pentagont, hogy vállalja át a költségeket; az amerikai kormány pedig mérlegeli Elon Musk felvetését. A hétvégén Musk újra megnyilvánult a Twitteren, amely újabb találgatásoknak adott táptalajt. Míg egyesek szerint Musk végül mégis tovább finanszírozza az ukránok számára létfontosságú rendszer biztosítását, mások szerint puszta szarkazmus volt.

Egy ukrán diplomata optimizmusának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy sikerül megszerezni a szükséges pénzt az Elon Musk milliárdos által finanszírozott műholdas hálózat további működéséhez, amely kulcsfontosságú harctéri és humanitárius kapcsolatokat biztosított az Oroszországgal vívott háborúban. Ott van, működik. Hosszabb ideig kell működnie - mondta a washingtoni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés