Előfizetői tartalom

Megint hatalmas botrány lehet a Jaszukuni-szentély miatt

MTI
A sintó vallásban szentként tisztelt örökzöld szakaki fát jelképező, páros "maszakakit" adományozott a háborúban elesett japán katonák emlékét őrző, vitatott megítélésű Jaszukuni-szentélynek hétfőn a japán miniszterelnök. Kína és a két Korea a 20. századi japán háborús agresszió szimbólumának tartja az egyébként 14, háborús főbűnös japán katona emlékét is őrző szentélyt.

Kisida Fumióhoz közel álló források azt mondták, a kormányfő vélhetően nem látogat el a 19. század közepe és 1945 között elesett, nagyjából 2,5 millió japán katona emlékét őrző szentélybe. Macuno Hirokazu, a japán kormány főtitkára újságíróknak azt mondta, Kisida "magánszemélyként" küldött felajánlást a szentélynek. A szentélyt pénteken személyesen is felkereste...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés