Előfizetői tartalom

Videó: újabb második világháborús fegyvert vettek elő az orosz csapatok

Portfolio
Az orosz-ukrán háború kezdete óta jelennek meg felvételek arról, hogy az orosz csapatok, különös tekintettel az Oroszországgal szövetséges „Luhanszki és Donyecki Népköztársaságok” katonái elavult, gyakran a második világháborúból hátrahagyott fegyvereket vetnek be az ukrán katonák ellen. A Twitterre frissen felkerült felvételen a „Luhanszki Népköztársaság” katonája is egy világháborús fegyverrel, egészen pontosan egy PTRD tankelhárító puskával látható.

A PTRD-t a szovjet csapatok vetették be a világháborúban, 1945-ben azonban kivonták a szolgálatból az addigra végtelenül elavultnak számító fegyvert. DNR forces with an anti-materiel rifle and LPD-801 C-UAS gun. https://t.co/gJWm8qi5cb— Rob (Lee) October 17, 2022 A PTRD 14,5 milliméteres lövedéke kis távolságokon, megközelítőleg 300 méteren a legtöbb Ukrajnában használt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés