Előfizetői tartalom

Ciki videó: kritikus pillanatban derült ki, hogy a szupermodern orosz fegyver nem működik

Portfolio
Ukrajna igencsak nagy számban használ civil és katonai drónokat is az orosz fegyveres erők elleni harcok során, az oroszok pedig ennek tudatában egyre több erőfeszítést tesznek abba, hogy megfelelő védekezési módszereket alakítsanak ki az ukrán dróntámadások ellen. Egy friss videón az látható, hogy egy orosz harcos (talán egy Wagner-zsoldos) időben észleli a fölötte repülő ukrán drónt és megpróbálja leszedni azt egy kifejezetten modernnek tűnő drónelhárító fegyverrel, az eszköz azonban kulcsfontosságú pillanatban bedobja a törölközőt.

Az alábbi videó néhány órája került fel Twitterre, állítólag az ukrán 30-as számú gépesített gyalogsági dandár készítette – az ő logójuk látható a videón is. Egy drónt láthatunk rajta, amint egy orosz gyalogsági alakulat pozíciója fölé röpül. Az oroszok észlelik a drónt és elővesznek egy modern drónelhárító kézifegyvert, aztán ráirányítják az ukrán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés