Előfizetői tartalom

Európa egyik legnagyobb haditengerészeti támaszpontjánál hajtott végre akciót Putyin kémszolgálata?

MTI
|
Portfolio
Rövid időre lezárták szerdán Bergen, Norvégia második legnagyobb városának repülőterét, miután a környék lakói ismeretlen drónt észleltek a közelben - közölték a norvég hatóságok szerdán. Jonas Gahr Store miniszterelnök elfogadhatatlannak nevezte az esetet, amelyet orosz titkosszolgálati akciónak tart. A bergeni repülőtér Norvégia fő haditengerészeti támaszpontja közelében található, amely egyben Észak-Európa egyik legnagyobb tengeri katonai létesítménye.

A norvég hadsereg és az állami tulajdonú repülőterek üzemeltetője, az Avinor döntését azt követően jelentette be, hogy hajnali 4:15 órakor drón behatolását észlelték a bergeni repülőtéren. Később további drónokat is észleltek. Lehetséges, hogy az észlelések egy része időjárási jelenségekkel magyarázható. Nem vagyunk biztosak abban, hogy egy vagy több drónról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés