Előfizetői tartalom

Putyin Európa legyőzésére használhat egy "fegyvert", a szankciók pedig bumeránggá változhatnak az olasz vezető szerint

MTI
Az Oroszországgal szembeni szankciók bumeránggá változhatnak Európa számára Lorenzo Fontana, a jobboldali Liga politikusa, az olasz parlament alsóházának új elnöke szerint, aki a RAI1 köztelevízióban nyilatkozott kedd este. Fontana úgy véli, a gabonaellátás akadozása miatti súlyos élelmiszerválság, valamint egy ezt követő migrációs hullám lehet Putyin fegyvere Európa ellen.

Lorenzo Fontana emlékeztetett, hogy az ukrajnai háború kirobbanását követően ő is hasznos eszköznek nevezte az Európa által alkalmazott szankciókat, "ha azokkal fegyverek nélkül lehet harcolni". Vigyázni kell azonban, mivel az Oroszországgal szembeni szankciók bumeránggá változhatnak, és mi kerülhetünk súlyos nehézségbe - jelentette ki. Kiemelte a gabonaellátás akadozását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés