Előfizetői tartalom

Egymásnak feszül Putyin miatt Meloni és Berlusconi, miközben feláll az olasz kormány?

MTI
|
Portfolio
Sergio Mattarella olasz államfő csütörtökön elindítja a konzultációt a parlamenti pártokkal az új kormány megalakításáról - jelentette be az elnöki palota sajtóirodája szerda este. A Giorgia Meloni vezette kormány akár már hétvégén leteheti esküjét. Nyilvánosságra került egy Silvio Berlusconinak tulajdonított feljegyzés, mely többek között arrogánsnak nevezte Giorgia Melonit. A két párt vezetője "béketalálkozón" rendezte az ellentéteket, utána azonban újabb feszültséget teremtett Berlusconi újságíróknak tett nyilatkozata, amelyben barátjának nevezte Vlagyimir Putyin orosz elnököt.

A Quirinale-elnöki palota közlése szerint Sergio Mattarella csütörtök délelőtt tíz órától egyeztet az állami méltóságokkal és a parlamenti erők delegációival. Szokás szerint az államfő elsőként az egyetlen még élő volt elnökkel, Giorgio Napolitanóval konzultál, aki 97 éves, ezért telefonon beszélnek majd. Személyesen járul az államfőhöz a felsőház egy hete...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés