Előfizetői tartalom

Egy egész térséget lángba boríthat két ország titkos kapcsolata – Szövevényes politikai játszma hozhatja el a következő nagy háborút?

Irán háromnapos hadgyakorlatot tartott az Azerbajdzsánnal közös határa közelében. Bár Teherán hangsúlyozta, hogy csak rutinműveletről van szó, az esemény mögött nagyon szövevényes geopolitikai játszma sejlik föl, melyben része van az Azerbajdzsán és Örményország Hegyi-Karabah miatti évtizedes konfliktusának, Izrael és Irán halálos ellenségeskedésének és nem utolsósorban egy jobbára titkos kapcsolatnak Izrael és Azerbajdzsán között. Igazán veszélyes lőporos hordó körvonalai rajzolódnak ki a Dél-Kaukázus és a Közel-Kelet térségében, ami a régió lángra lobbanásával is fenyegethet.

Háromnapos hadgyakorlatot tartott Irán az azeri határ közelében Október 17-én Irán háromnapos hadgyakorlatot kezdett északnyugati szomszédjával, Azerbajdzsánnal közös határánál. Ahogy a Critical Threats Project (CTP) és az Institute for the Study of War (ISW) közös, az iráni helyzetről szóló napi jelentésében írta, a hadgyakorlat célja valószínűleg az volt, hogy ELRETTENTSE...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés