Előfizetői tartalom

Itt az első induló: Penny Mordaunt ismét a miniszterelnöki székre hajt

Penny Mordaunt tette meg az első indulási bejelentést, miután Liz Truss lemondott brit miniszterelnöki és tory pártvezetői posztjáról. Mordauntnak 100 tory képviselő támogatását kell megszereznie ahhoz, hogy hivatalosan is jelöltté váljon, az ezért folytatott munkát pedig minden bizonnyal már jóval a bejelentés előtt megkezdte. A hírek szerint Rishi Sunak volt pénzügyiminiszter, illetve a korábbi miniszterelnök, Boris Johnson is ambicionálják a kormányfői pozíciót.

Bátorított a kollégák támogatása, akik új kezdetet, egységes pártot és a nemzeti érdekek szerinti vezetést akarnak. Azért indulok, hogy a Konzervatív Párt vezetője és az Önök miniszterelnöke legyek - hogy egyesítsük országunkat, teljesítsük ígéreteinket és megnyerjük a következő parlamenti választást

- tette meg bejelentését Penny Mordaunt.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés