Előfizetői tartalom

Itt az eredmény: ők csapnak össze a szlovén elnökségért

MTI
A szlovén választási bizottság által a voksok 99 százalékos feldolgozottsága alapján közzétett adatok szerint egyik jelölt sem aratott első fordulós győzelmet a vasárnap rendezett szlovén elnökválasztáson; a második fordulóba a jobboldali Szlovén Demokrata Párt (SDS) támogatásával, de független jelöltként induló Anze Logar és a szintén függetlenként induló, baloldali Natasa Pirc Musar jut be. A második fordulóra november 13-án kerül sor.

A szlovén választási bizottság adatai szerint a vasárnapi első fordulóban logar a voksok 33,93, míg Pirc Musar a szavazatok 26,89 százalékát szerezte meg. Az első fordulós győzelemhez a voksok legalább ötven százalékát kellett volna megszerezni. A november 13-án tartandó második fordulóban a legtöbb szavazatot szerző két jelölt, Logar és Pirc Musar mérkőzhet meg egymással....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés