Előfizetői tartalom

Aggasztó: rejtélyes orosz hajók miatt borulhat az ukrajnai háború egyetlen eddigi megállapodása

Az elmúlt hetekben a Közös Koordinációs Központ (KKK) által felügyelt ukrán gabonaexport-megállapodás kapcsán az orosz fél jelezte elégedetlenségét, nem sokkal később már az ukrán elnök vádolta az oroszokat azzal, hogy akadályozzák a megállapodást. Mindeközben azonban újabb bizonyítékok kerültek elő azt illetően, hogy miként exportálhatják a szankciók ellenére az oroszok a Krímen keresztül az általuk ellenőrzött ukrán területekről szerzett gabonát.

Október 17-én kiderült, hogy az ukrán gabonaexport az ország több tengeri kikötőjének a bezárása és az orosz invázió ellenére is közelíteni látszik a tavalyi szinthez, és hogy folytatódnak a tárgyalások a gabonaexportot lehetővé tevő megállapodás meghosszabbításáról és kiterjesztéséről. Ezzel egy időben Alekszandr Fomin orosz védelmi miniszterhelyettes Martin Griffiths...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés