Előfizetői tartalom

Bajban van Joe Biden – Egyetlen választói rétegen áll vagy bukik az elnök sorsa?

Kiss Csaba
A Demokrata Párt számára sokáig trivialitás volt, hogy a latinó, vagyis a spanyolajkú és/vagy latin-amerikai országokból bevándorolt lakosság körében egyértelműen vezet, és ebben az egyre népesebb szavazói rétegben a republikánusok labdába sem rúghatnak. A 2020-as elnökválasztáson azonban a vesztes Donald Trump még több latinó voksot szerzett, mint a 2016-oson, a trendek pedig azt mutatják, hogy bár a latinók továbbra is egyértelmű többsége demokrata, egyre népszerűbb körükben a Republikánus Párt is. Mivel pedig a latinók az egyik legdinamikusabban növekvő csoport az Egyesült Államokban, az ő megnyerésük egyre fontosabb lesz a két nagy párt számára, különösen a déli államokban.

Egyre növekszik a latinók számaránya A latinó népesség száma becslések szerint 62,6 millió fő volt az Egyesült Államokban 2021-ben, ami a teljes lakosság 19 százalékát jelenti. Az elmúlt egy évtizedben a latinó népesség növekedése több mint 20 százalékos volt, ami jelentősen felülmúlja a teljes lakosság 7 százalékos növekedését, ezzel a latinók teszik ki a teljes...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái