FONTOS Van egy magyar állampapír, amit folyamatosan vesz a lakosság, pedig járhatnának jobban is
 
Előfizetői tartalom

Egyszemélyi hatalom épül Kínában - egy furcsa kivezetés háttere

Portfolio
A hétvége bizarr eseménye volt, hogy a Kommunista Párt kongresszusáról kikísérték (vagy inkább kivezették) Hu Csin-tao volt kínai elnököt, Hszi Csin-ping hivatali elődjét. Az esetről videó is készült, ez alapján nem tűnik úgy, hogy Csin-tao önként távozott.  Salát Gergely sinológus szerint akár az is előfordulhat, hogy a jelenettel az egyszemélyes hatalmat építő Hszi Csin-ping üzenni akart.

Hu Csin-tao két ötéves ciklust töltött az ország élén, 2002 és 2012 között a Kínai Kommunista Párt főtitkára, 2003 és 2013 között pedig Kína elnöke volt. Salát Gergely az Info Rádiónak nyilatkozva elmondta, hogy valószínűleg sosem fogjuk megtudni, pontosan mi történt, noha a kínaiak kiadtak egy hivatalos magyarázatot, miszerint Hu Csin-tao eleve rosszul volt. Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés