Előfizetői tartalom

Még a Biden-kormányzat sem tudja, hogy alakul a kapcsolatuk Kínával

Portfolio
Egyelőre senki nem tudja, hogyan alakulnak a jövőben az amerikai-kínai kereskedelmi kapcsolatok, a Biden-kormányzat egyelőre kivár – mondta az amerikai kabinet kereskedelmi főtárgyalója a Bloombergnek. Elmondása szerint az a fő kérdés, ki lesz Hszi Csinping kínai elnök legfontosabb gazdasági szakembere a jövőben a múlt heti pártkongresszus után, de ők nyitottak az együttműködésre.

Az amerikai kormány egyelőre kivár, hogy a múlt heti pártkongresszus után hogyan alakulnak az erőviszonyok a kínai gazdaságpolitikában – mondta a Bloombergnek Katherine Tai. Joe Biden elnök kereskedelmi képviselője szerint ez határozhatja meg a két ország kapcsolatát is, viszont a bizonytalanság miatt egyelőre megjósolhatatlan a jövő. Tai azt is elmondta, hogy az erőviszonyok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés