Előfizetői tartalom

Nyilatkozott a Pentagon: nem Oroszország Amerika legveszélyesebb ellenfele

MTI
Az Ukrajna elleni indított orosz háború ellenére továbbra is Kína jelenti a legnagyobb, stratégiai jellegű biztonsági kihívást az Egyesült Államok számára, és Peking fenyegetése fogja meghatározni: hogyan szereljék fel és alakítsák át az amerikai hadsereget a jövőben - áll az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön közzétett új védelmi stratégiájában.

Habár a Pentagon szerint a Kínával való konfliktus "sem nem elkerülhetetlen, sem nem kívánatos", a dokumentuma mégis meghatározza azokat az erőfeszítéseket, amelyekkel megakadályozható, hogy Peking "uralma alá hajtsa a kulcsfontosságú térségeket". Ez egyértelmű utalás a kínai katonai műveletekre a Dél-kínai-tengeren és a növekvő pekingi nyomásgyakorlásra Tajvan esetében....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés