Előfizetői tartalom

Egyeztetett egymással Blinken és Jí, miközben Amerika stratégiai bombázók telepítését tervezi Ausztráliába

MTI
|
Portfolio
A két állam közötti feszültségről és az ukrajnai háborúról tárgyalt telefonon vasárnap este Antony Blinken amerikai külügyminiszter és kínai kollégája, Vang Ji - közölte a washingtoni külügyi tárca. Közben az Egyesült Államok azt tervezi, hogy akár hat atomfegyver szállítására képes B-52-es stratégiai bombázót telepít egy észak-ausztráliai légi bázisra.

Ned Price amerikai külügyi szóvivő azt mondta, az amerikai tárcavezető megvitatta partnerével, hogy nyitva kell tartani az egymás közötti kommunikációs vonalakat, felelősségteljesen kell kezelni az Egyesült Államok és Kína közötti kapcsolatokat. A mostani megbeszélés középpontjában az ukrajnai konfliktus és "az Oroszország által a globális biztonságra és a gazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés