Előfizetői tartalom

Olaf Scholz: Kína szerint is "felelőtlenek és rendkívül veszélyesek" Oroszország nukleáris fenyegetései

Portfolio
Olaf Scholz német kancellár szerint Kína és Németország a Pekingben tartott egyeztetésen egyetértett abban, hogy Oroszország nukleáris fenyegetései "felelőtlenek és rendkívül veszélyesek" - számolt be a BBC. Antony Blinken amerikai külügyminiszter pedig annak a véleményének adott hangot, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnökre és nemzetére nézve bármilyen nukleáris fegyver bevetése katasztrofális következményekkel járna - írta a CNN.

Olaf Scholz német kancellár a Hszi Csin-ping elnökkel Pekingben folytatott egyeztetés során arra kérte Kínát, hogy használja befolyását Oroszországra az ukrajnai háború leállítása érdekében. Scholz elmondta, hogy mindkét ország egyetértett abban, hogy Oroszország nukleáris fenyegetései felelőtlenek és rendkívül veszélyesek. A kínai elnök nyíltan nem volt hajlandó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés