Előfizetői tartalom

Szétlőtte a tengert Észak-Korea, Amerika reagált

MTI
|
Portfolio
Észak-Korea tüzérségi lőgyakorlatot tartott péntekre virradóan, amelynek során mintegy 80 tüzérségi lövedéket lőtt ki egy tengeri határzónába - közölte Dél-Korea. Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter és Li Dzsong Szup dél-koreai védelmi miniszter ígéretet tett arra, hogy új intézkedéseket keresnek szövetségük "eltökéltségének és képességeinek" demonstrálására.

Előző nap Észak-Korea több rakétát indított, köztük interkontinentális ballisztikus rakétát, ami arra késztette az Egyesült Államokat és Dél-Koreát, hogy meghosszabbítsa jelenleg folyó hadgyakorlatát. Az észak-koreai lőgyakorlat csütörtökön nem sokkal éjfél előtt kezdődött. A dél-koreai hadsereg arról számolt be, hogy több mint 80 tüzérségi lövedéket észlelt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés