Előfizetői tartalom

Hatalmasat profitálhat egy kis ország az orosz-ukrán háborúból, de van egy kis bökkenő

Portfolio
A nemzetközi intézmények és Grúzia (Georgia) arra számít, hogy idén a világ egyik leggyorsabban növekvő gazdaságává válhat. Moszkva ukrajnai inváziója és Vlagyimir Putyin részleges mozgósítását követően ugyanis több, mint 100 ezer orosz érkezett az országba, fellendítve ezzel a keresletet. A nemzetközi intézmények azonban felhívják a figyelmet a növekedés ideiglenességére, káros hatásaira és veszélyeire - írta meg a Reuters.

A nemzetközi intézmények szerint a Fekete-tenger partján fekvő 3,7 milliós lakosságú Grúzia 2022-re erőteljes, 10 százalékos gazdasági növekedést könyvelhet el. Ezzel a grúz gazdaság megelőzné a teljes feltörekvő piacot, többek között az olyan olajexportőröket is, mint Kuvait. Gazdasági téren Grúzia jól áll. Minden iparág nagyon jól teljesít a mikrovállalkozásoktól...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés