Előfizetői tartalom

Kemény beszámoló Oroszországból: koporsóban indulnak haza Putyin "ágyútöltelékei"

Portfolio
Hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentette, hogy a szeptember végén kezdődő részleges mozgósítást követően a behívott tartalékosok közül 50 ezren már közvetlenül a frontvonalban harcolnak. Kedden pedig meg is érkeztek az első beszámolók az elesett tartalékosokról, akik rendes kiképzés és felszerelés nélkül érkeztek a harcterekre.

A South China Morning Post beszámolója szerint sok orosz fiatal kisgyermekes anyuka osztja meg történetét a közösségi oldalakon (Vkontakte, Telegram), vagy tesznek panaszokat a hatóságok erre kijelöl fórumain. A szaporodó írások sok tekintetben egybecsengenek: az anyukák aggódnak a besorozott férjük miatt, illetve, hogy hogyan fognak megélni, ha a választott párjuk elesik az ukrajnai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés