Előfizetői tartalom

Győzött a Trumppal szembeszálló republikánus tisztviselő

Portfolio
Várhatóan a republikánus Brad Raffensperger nyeri el Georgia állam választási főtisztviselői (Secretary of State) posztját a félidős választásokon – írja a CNN. Raffensperger onnan vált ismertté, hogy 2020-ban elutasította Donald Trump kérését, hogy „találjon” még néhány ezer szavazatot, hogy megfordítsa a demokrata győzelmet az akkori csatatérállamban.

Trump és Raffensperger között 2020-ban mintegy egyórás beszélgetés folyt. Trump felváltva hízelgett, könyörgött és homályos büntetőjogi következményekkel fenyegette Raffenspergert, hogy az próbálja megfordítani Georgia választási eredményét, amely szoros Biden-győzelmet hozott. A kiszivárgott hanganyag szerint Raffensperger visszautasította Trump állításait, és elmondta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés