humvee 4x4 terepjáró ukrajna
Globál

Komoly bajba kerültek az amerikai páncélosok Ukrajnában

Portfolio
Úgy néz ki, az Egyesült Államok által biztosított páncélozott járműveknek komoly gondokat okoz az őszi időjárás Ukrajnában: egyre több olyan felvétel van, ahol Humveek, MRAP-ek ragadnak bele a sárba.

A február 24-én, Ukrajna ellen indított orosz invázió kezdeti szakasza során elég sok felvétel volt arról, hogy az orosz páncélosoknak komoly gondot okoz a sár Ukrajnában: most úgy néz ki, hasonló helyzetbe kerültek az ukránok által használt amerikai gyártmányú páncélozott katonai járművek is.

Ez a Humvee valahol a Donbaszban ragadt be a sárba: nagyon úgy tűnik, hogy a kezelői el is hagyták a járművet, hiszen a toronygéppuskát és az elektronikai felszereléseket elvitték a 4x4-esből.

Nemrég arról került ki videó, hogy egy MaxxPro MRAP akadt be a sárba: ez a járművet viszont megpróbálták társai kihúzni a bajból. Azt nem tudni, ez a projekt mennyire volt sikeres.

Nagyon úgy néz ki, hogy a MaxxPrók kifejezetten nem bírják a sarat, korábban is volt videó arról, hogy egy ilyen jármű egy hasonló típusú MRAP-et próbál kirántani a bajból.

Annyira talán nem meglepő, hogy a modern amerikai MRAP-ek nem tudják leküzdeni a sarat – ezeket a járműveket többnyire közel-keleti viszonyokra tervezték akkor, amikor a „terrorellenes” háborúk legintenzívebb műveletei zajlottak. Ezekben a műveletekben az amerikai katonákra elsősorban inkább az improvizált robbanóeszközök és rakétagránátvetős rajtaütések, nem a rossz terepviszonyok jelentettek veszélyt.

Címlapkép: amerikai Humvee valahol egy amerikai erdőben. A kép illusztráció. Fotó: Getty Images

bull vs bear
Benzinkút
Microsoft logó felhőszoftver
nyugdij-2022-nyugdijemeles-nyugdijpremium-nyugdij-utalas-2022-mikor-jon-a-nyugdij-nyugdijasok-nyugdij-inflacio-nyugdij-rezsiemeles-nyugidjrendszer-nyugdijkorhatar

Holdblog Medvepiaci hangulat

A Goldman Sachs (GS) arra számít, hogy a 10 éves amerikai állampapír-hozamok egészen 2024 végéig 4 százalék feletti...

2022. november 30.
Agrárszektor Konferencia 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Könyvelő munkatárs

Könyvelő munkatárs
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ukrán Bmp pszh páncélos donbasz