Előfizetői tartalom

Mit keresett Iránban az orosz Biztonsági Tanács titkára?

MTI
|
Portfolio
A Teherán és Moszkva közötti kapcsolatok mélyítéséről és a terrorizmus elleni közös fellépésről egyeztetett Teheránban szerdán az orosz Biztonsági Tanács titkára, Nyikolaj Patrusev – írja az MTI. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) napi jelentése szerint Patrusev iráni ballisztikus rakéták és precíziós lőszerek vásárlásáról is tárgyalhatott.

Patrusev találkozott Ebrahim Raiszi iráni elnökkel, a felek a többi között megvitatták a Moszkva és Teherán közötti biztonsági együttműködést. A Biztonsági Tanács titkára, vagyis de facto vezetője Ali Samhánival, az iráni Legfelsőbb Nemzetbiztonsági Tanács vezetőjével is találkozott, aki az orosz–iráni kapcsolatok elmélyítését hangoztatta az energiaszektor, a mezőgazdaság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés