corvinus egyetem
Globál

A Corvinus bekerült a régió legjobb üzleti iskolái közé

MTI
A világ ezer legjobb üzleti tudományokkal foglalkozó egyeteme és kara vezetőinek szavazatai alapján a Budapesti Corvinus Egyetem harmadik helyezést ért el a 21 országból versengő kelet-európai üzleti iskolák között - közölte az intézmény az MTI-vel pénteken.

Közleményükben azt írták: az Eduniversal 2022. évi világkongresszusának az idén az American University in Cairo School of Business adott otthont, a díjátadót november 1-jén tartották. A Corvinus megosztott harmadik helyezést ért el a Szentpétervári Állami Egyetemmel közösen.

A régiós rangsor élén, szintén megosztva, a Prágai Közgazdaságtudományi Egyetem és a Ljubljanai Egyetem áll, a második helyet a Varsói Közgazdaságtudományi Egyetem szerezte meg. A Budapesti Corvinus Egyetem részéről Fehér Péter, a nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetője vette át az elismerést.

A közlemény idézte Fehér Pétert, aki úgy fogalmazott, a rangos díj azt mutatja, hogy jó úton járnak az egyetem stratégiai céljának eléréséhez: ahhoz, hogy 2030-ra Közép-Európa vezető felsőoktatási intézménye legyen a Corvinus a gazdaság- és társadalomtudományok területén.

Külön örömmel tölt el, hogy a versenytársaink szavazatait tükrözi a rangsor, és elismerik erőfeszítéseinket, oktatási, kutatási eredményeinket

- fogalmazott.

A párizsi központú Eduniversal üzleti felsőoktatási rangsorok készítésével és üzleti képzést nyújtó felsőoktatási intézmények értékelésével foglalkozó rangos nemzetközi ügynökség, amely 15 éve ad ki rangsorokat, a több mint 150 országot vizsgálva a világ kilenc régiójában, köztük az ezer iskolát 21 országból magába foglaló kelet-európai csoportban. A rangsor a csoportot alkotó intézmények rektorainak és dékánjainak szavazatai alapján készül, akik arra a kérdésre válaszolnak, melyik egyetemet ajánlanák a diákjainak, ha azok az egyetemükön kívül a régióban szeretnének tanulni.

A Budapesti Corvinus Egyetem Magyarország vezető egyeteme a gazdasági és társadalomtudományi képzések területén. Az alapítványi fenntartású, megújuló Corvinus Egyetemen jelenleg csaknem 12 ezer hallgató tanul, köztük 2000-en külföldi diákok - írták a közleményben.

Címlapkép forrása: Portfolio

orbán viktor háborús veszélyhelyzet
bull vs bear
Benzinkút
Microsoft logó felhőszoftver
nyugdij-2022-nyugdijemeles-nyugdijpremium-nyugdij-utalas-2022-mikor-jon-a-nyugdij-nyugdijasok-nyugdij-inflacio-nyugdij-rezsiemeles-nyugidjrendszer-nyugdijkorhatar
2022. november 30.
Agrárszektor Konferencia 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Könyvelő munkatárs

Könyvelő munkatárs
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
orbán viktor háborús veszélyhelyzet