Előfizetői tartalom

Nem teljesítenek túl jól a Donbaszt megvédeni hivatott orosz csodafegyverek

Portfolio
Az elmúlt néhány hónapban egyre több felvétel jelent meg az interneten, melyen az oroszok által használt gyorstelepítésű betonbunkerek láthatóak. Az apró, henger alakú építményeket első sorban a Donbaszban kiépített védelmi állások megerősítésére használja Moszkva, a Twitteren megjelent fotók alapján azonban úgy tűnik, a gyors gyártás fontosabb tényező, mint a védelem.

Az interneten keringő felvételen jól látható, hogy a bunker falát az ukrán csapatok átütötték, vélhetően egy páncéltörő rakétával. Az ilyen fegyverek ellen a betonépítmények napjainkban is hatékony védelmet tudnak nyújtani, ehhez azonban kellően erős és vastag falakra van szükség. How russian army sees its positions.How Ukrainian army sees russian positions. pic.twitter.com/AgjRvUUNa8—...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés