Előfizetői tartalom

Rejtélyes robbantás történt Isztambulban, de valami nincs rendben a hivatalos verzióval

Portfolio
November 13-án vasárnap délután robbantás történt Isztambul legforgalmasabb, turisták által is kedvelt utcáján, az Istiklal úton. Ma reggelre a török hatóságok több tucat embert le is tartóztattak, és előállították a robbantás állítólagos elkövetőjét, aki beismerő vallomást is tett. Fél nap alatt kész lett a török hatóságok hivatalos narratívája: a támadás mögött a szíriai kurdok állnak, az elkövető Görögországba akart menekülni, és nem fogadják el az amerikaiak részvétét sem. Mindez a választások előtt fél évvel történt, amikor régóta mélyponton van Erdogan és pártjának a népszerűsége, a török gazdaság összeomlott, több mint egy éve próbálják betiltani a kurdok törökországi pártját és hónapok óta folyamatos a feszültség a szomszédos görögökkel.

Robbantás történt Isztambulban vasárnap, amelynek a legutóbbi hírek szerint 6 halálos áldozata és több mint 80 sérültje van. Az OdaTV értesülése szerint néhány utcával arrább egy második gyanús táskát is találtak tegnap, amit nem sokkal később robbantottak fel a tűzszerészek. A robbantás után egy órával letiltottak minden közösségi médiához való hozzáférést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés