harci drón katonai drón
Globál

Szétszedtek az ukránok néhány iráni drónt – Nem hitték el, mit találtak bennük

Portfolio
A Wall Street Journal közölte az ukrán hatóságok legfrissebb vizsgálatának eredményét, melyet az Oroszország által bevetett, iráni drónokon végeztek. A vizsgálat eredménye megdöbbentő: a drónban található alkatrészek több mint 80 százaléka amerikai és japán cégektől származik.

A drónokat az ukrán hírszerzésen kívül a Független Korrupcióellenes Bizottság is megvizsgálta, akik megerősítették az ukrán hatóságok álláspontját, mely szerint a drónok alkatrészei döntően olyan nyugati államokból származnak.

A Wall Street Journal megkereste az Iránra kiszabott embargó betartásáért felelős amerikai szerveket valamint azon vállalatok képviselőit, akiktől a vizsgált alkatrészek származnak, de minden megkérdezett megtagadta a válaszadást, vagy állította: nem tud az alkatrészekről, ugyanakkor úgy tűnik, hogy az illetékes amerikai hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben.

Irán, aki régóta tagadja azt, hogy drónokat szállítana Oroszországnak érdekes módon felajánlotta Kijevnek azt, hogy megvizsgálja az érintett robotrepülőket.

Több szakértő is kiemelte azt, hogy az iráni drónokban található nyugati alkatrészek önmagukban nem esnek az embargó alá és az internetről könnyedén megrendelhetőek.

A címlapkép illusztráció, forrása: Getty Images

Benzinkút
Microsoft logó felhőszoftver
nyugdij-2022-nyugdijemeles-nyugdijpremium-nyugdij-utalas-2022-mikor-jon-a-nyugdij-nyugdijasok-nyugdij-inflacio-nyugdij-rezsiemeles-nyugidjrendszer-nyugdijkorhatar
bull vs bear
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Könyvelő munkatárs

Könyvelő munkatárs
2022. november 30.
Agrárszektor Konferencia 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ukrán Bmp pszh páncélos donbasz