Előfizetői tartalom

Szép csendben nagy fegyveralkut kötött az oroszokkal a "semleges" Irán

Portfolio
Miután heteken át iráni gyártmányú drónokkal pusztítottak ukrán városokban, Moszkva csendben megállapodott Teheránnal, hogy több száz pilóta nélküli fegyveres repülőgépet kezdjenek el gyártani orosz földön - írja a Washington Post amerikai és más nyugati biztonsági ügynökségek által látott új hírszerzési adatokra hivatkozva.

Az orosz-ukrán háború közel-keleti vonatkozásai közel az egyik legizgalmasabb, hogy Irán hogyan segíti Putyint az Ukrajna elleni offenzívában. Miközben a nyugati országok tényként kezelik, hogy az ukrán városokat bombázó Sahed drónok Iránból származnak, az iszlám ország tagad. (Igaz, a kategorikus tagadás egy pontján a politikai vezetésnek eszébe jutott, hogy még a háború...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés