Előfizetői tartalom

Brutális nyomás nehezedik az oroszok Dunkerque-jét elrendelő Armageddon tábornokra

Portfolio
Híresztelések és katonai szakértők szerint bár Oroszország háborúpárti vezérei felsorakoztak az orosz erők számára megalázó döntés mögött, hogy harc nélkül feladják az ukrajnai Herszon városát és a Dnyeper jobb partját, a lépés mellett érvelő parancsnokra most egyre nagyobb nyomás nehezedik, hogy bizonyítsa, megérte – írta meg a Reuters.

Szergej Szurovikin, vagy másnéven „Armageddon tábornok”, azzal érvelt, hogy a két nap alatt végrehajtott kivonulás lehetővé teszi Moszkva számára, hogy átcsoportosítsa az ottani, körülbelül 30 ezer fős erőit és felszereléseit máshol végrehajtható offenzívákhoz. E csapatok egy részét azóta Dél-Ukrajnából Kelet-Ukrajnába helyezték át, ahol jelenleg is heves harcok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés