sahed drón iráni drón orosz drón sahed 136 drónraj ukrajna stock
Globál

Kiderült: iráni kamikaze-drón csapódott az izraeli milliárdos hajójába

MTI
Iráni drón találta el az izraeli üzletember tulajdonában lévő olajszállító tartályhajót egy hete Omán partjainál - derült ki az amerikai haditengerészet vizsgálatának kedden ismertetett eredményéből.

A libériai zászló alatt haladó Pacific Zircon nevű olajszállító tartályhajó elleni dróntámadás november 15-én este történt az ománi partoknál. A tartályhajót a szingapúri székhelyű Eastern Pacific Shipping nevű vállalat üzemelteti, melynek tulajdonosa Idan Ofer izraeli milliárdos.

Az amerikai haditengerészet tűzszerész szakértői felmérték a fedélzeten keletkezett károkat, ideértve a mintegy 76 centiméteres lyukat a hajó oldalán, valamint begyűjtötték a törmeléket és a bomba maradványait. A bizonyítékokat ezt követően az amerikai ötödik flotta bahreini bázisára küldték elemzésre. A szakértők megállapították, hogy a támadást egy iráni gyártmányú, Sahed-136 típusú drónnal követték el. Ilyen drónokat használnak a teheráni vezetés támogatását élvező jemeni húszi lázadók is.

Szándékos, felháborító és veszélyes volt az iráni támadás a nemzetközi vizekben haladó kereskedelmi olajtanker ellen, veszélyeztette a hajó legénységének életét és megingatta a hajózás biztonságát a Közel-Keleten

- hangsúlyozta Bradford Cooper altengernagy, az amerikai ötödik flotta parancsnoka.

Címlapkép: Getty Images

bull vs bear
Benzinkút
Microsoft logó felhőszoftver
nyugdij-2022-nyugdijemeles-nyugdijpremium-nyugdij-utalas-2022-mikor-jon-a-nyugdij-nyugdijasok-nyugdij-inflacio-nyugdij-rezsiemeles-nyugidjrendszer-nyugdijkorhatar
2022. november 30.
Agrárszektor Konferencia 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Könyvelő munkatárs

Könyvelő munkatárs
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ukrán Bmp pszh páncélos donbasz