FONTOS Óriási veszélyre figyelmeztet Acemoglu, nagy bajban lesznek a dolgozók
 
Előfizetői tartalom

Szokatlan felvételek láttak napvilágot: mire készülhet Kim Dzsongun?

Portfolio
Szombaton megjelent felvételek szerint Kim Dzsongun észak-koreai diktátor kislányával jelent meg egy ballisztikus rakéta kilövésén. A Reutersnek nyilatkozó szakértők szerint a férfiak uralta Kim-dinasztiában egy nő hatalomra jutásának esélyei nagyon bizonytalanok, ezért egyáltalán nem biztos, hogy a kommunista vezető azért mutatta meg először a nyilvánosság előtt a lányát, hogy elkezdje utódlásának biztosítását.

A Kim-dinasztia 1948 óta uralja Észak-Koreát: az alapító Kim Ir Szent fia, Kim Dzsongil, őt pedig szintén fia, Kim Dzsongun követte a pártállam és az állampárt élén. A szombati felvételek először adnak bizonyságot róla, hogy a jelenlegi vezetőnek van egy lánya, aki a képek alapján 12-13 éves lehet. Szakértők szerint túl korai lenne megmondani, hogy Kim Dzsongun utódlását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés