sahed drón iráni drón orosz drón sahed 136 drónraj ukrajna stock
Globál

Lesújtó véleményt mondtak a britek az iráni drónokról, ráadásul szerintük az oroszok ebből is kifogytak

Portfolio
Igencsak lesújtó véleményt mondott a brit hírszerzés napi jelentésében az orosz haderő által használt iráni drónokról. A britek szerint a drónok csak "limitált sikereket" értek el a frontvonalon, a drónok nagy részét lelőtték az ukránok, ráadásul az orosz haderő az iráni drónokból is erősen kifogyóban van.

Napi jelentésében a brit védelmi minisztérium a következőket írja:

  • Oroszország több száz iráni drónt használt már Ukrajnában, az egyszer használatos kamikaze-drónok mellett többször használatos csapásmérő rendszereket is bevetettek.
  • A britek szerint az orosz vezetés ki szeretné bővíteni a taktikai és infrastrukturális célpontok mellett a drónhasználatot az egészségügyi intézmények elleni támadásokra is.
  • A britek szerint eddig „limitált sikereket” értek el az oroszok a drónokkal, melyeket szerintük elsősorban a „cirkálórakéták hiánya” miatt használ Moszkva. Ráadásul a londoni szakértők szerint Ukrajna a legtöbb ilyen drónt lelőtte.
  • November 17-e óta nem történt iráni dróntámadás Ukrajna ellen – a britek szerint legalább átmenetileg „szinte teljesen” kifogytak az oroszok a drónokból. Ugyanakkor hozzáteszik: ezeket az eszközöket valószínűleg gyorsabban tudják pótolni, mint a cirkálórakétákat.

A brit hírszerzés arra valamiért nem tért ki, hogy az iráni drónok (a cirkálórakéták mellett) elég sikeresen rombolták le Ukrajna energia-ellátási infrastruktúráját, a "limitált sikerekkel" kapcsolatos kijelentéseket nem tudni, pontosan mire alapozzák. Nagyon úgy tűnik, hogy az orosz terrorbombázás miatt milliók maradnak áram és fűtés nélkül Ukrajnában a kritikus téli hónapok során. Ez kegyetlennek, brutálisnak, embertelennek mondható, de "limitáltan sikeresnek" talán kevésbé.

bull vs bear
Benzinkút
Microsoft logó felhőszoftver
nyugdij-2022-nyugdijemeles-nyugdijpremium-nyugdij-utalas-2022-mikor-jon-a-nyugdij-nyugdijasok-nyugdij-inflacio-nyugdij-rezsiemeles-nyugidjrendszer-nyugdijkorhatar

Holdblog Medvepiaci hangulat

A Goldman Sachs (GS) arra számít, hogy a 10 éves amerikai állampapír-hozamok egészen 2024 végéig 4 százalék feletti...

2022. november 30.
Agrárszektor Konferencia 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Könyvelő munkatárs

Könyvelő munkatárs
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ukrán Bmp pszh páncélos donbasz