Előfizetői tartalom

Váratlan fordulat a csúcsmodern drónok ügyében: nagyot nyerhet Ukrajna

Portfolio
Egy 16 amerikai szenátorból álló csoport sürgette a Biden-kormányt, hogy gondolja újra Ukrajna kérését a Gray Eagle drónok átadására. A Reuters információi szerint, a Joe Biden amerikai elnöknek szánt levél, amit mind republikánus, mind demokrata szenátorok aláírtak, magyarázatot követel arra, hogy miért nem lép előre az ügyben.

A Biden-kormányzat eddig elutasította a kéréseket a darabonként 10 millió dollárba kerülő amerikai drón átadására. A Grey Eagle bevetési magassága megközelíti a 8 ezer métert, 30 óránál is többet képes a levegőben tölteni, és nagy hatótávolságú Hellfire rakétát is hordozhat. A technológia átadása nagy előrelépést jelentene az ukrán hadsereg számára. Az elutasítások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés