régi orosz tankok roncstelep harckocsitemető afganisztán stock
Globál

Gigantikus páncélostemetőt találtak Oroszországban: egymás hegyén-hátán állnak a kilőtt orosz tankok

Portfolio
Nemrég kiszivárgott egy drónvideó az oroszországi Belgorod megyéből, melyen egy frissen létrehozott orosz harcjármű-temető és talán javítóüzem látható.

A felvételt állítólag egy ukrán Leleka-100-as felderítődrón készítette, ami azért furcsa, mert a térségben elvileg komplex légvédelmi rendszereknek kellene működniük, melyek célja, hogy biztosítsák Belgorod légterének biztonságát.

A drón egy invázió kezdete után létrehozott, orosz harcjármű-temetőt fedezett fel, ahol láthatólag több tucat, ha nem több száz orosz (és festés alapján talán néhány ukrán) harcjármű pihen – teherautóktól kezdve légvédelmi rendszereken és tüzérségi tarackokon át egészen tankokig.

A járművek többsége nagyon erősen sérültnek tűnik, néhány eszköz láthatólag teljesen kiégett és használhatatlanná vált. Jó esély van rá, hogy a javíthatatlanná vált járműveket alkatrész-utánpótlásként használják az oroszok, valószínűleg ez a harcjármű-temető elsődleges funkciója.

Oroszország eddig az Oryx összesítése szerint legalább 8062 katonai járművet vesztett el Ukrajnában, ennek apró töredékét láthatjuk csak a videón.

A címlapképen egy afganisztáni szovjet járműtemető található, a fotó csupán illusztrációs célt szolgál. Forrás: Getty Images

apple iphone telefon
STA_4224
4iG_Irodahaz_Montevideo
forint
brusszel europai unio
2022. november 30.
Agrárszektor Konferencia 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Könyvelő munkatárs

Könyvelő munkatárs
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
orosz-kem-moszkva